Portfolio KISP: van Varna terug naar af…

September 2023, start van het Portfolio-traject aan het KISP met een duidelijke planning in ons achterhoofd. In deze periode is er een Europees Kampioenschap acrobatische gymnastiek in Varna (Bulgarije), en een Wereld Kampioenschap in Holon (Israël). Twee internationale wedstrijden die me normaal de mogelijkheid bieden om een heel ruime selectie aan foto’s te maken die dan gebruikt kunnen worden om een reeks samen te stellen voor mijn Portfolio module.

Het loopt echter niet helemaal zoals voorzien… De omstandigheden in Varna waren niet ideaal om de foto’s te maken zoals ik het zelf voor ogen had. Er is te veel licht rondom in de zaal, waardoor een volledige zwarte achtergrond verkrijgen bijna onmogelijk is. Met wat nabewerking bekom ik alsnog een aantal boeiende, heel abstracte resultaten, maar het voldoet voor mezelf niet aan wat ik wou bereiken.

Bovendien voert Hamas een aanval uit op Israël enkele dagen voor de afreis naar Varna. De Israëlische acrobatische delegatie moet verstek geven voor het EK. Meteen is ook duidelijk dat het WK in Holon, normaal voorzien in april 2024, niet zal plaatsvinden.